Specialisatie

Alcoholradar is de webshop als het gaat om de laatste alcoholtesten. We zijn gespecialiseerd in eenvoudige testers oplopend tot en met professionele apparatuur. Ongeacht het doel, bij alcoholradar kunt u terecht.

Alcoholtesters worden gebruikt voor tal van doelen. Zo kan een tester worden aangeschaft voor eigen gebruik, zakelijk gebruik en professioneel gebruik. Dit omdat je er zeker van wil zijn dat je zelf, je werknemers of derden niet onder de invloed van alcohol zijn.

De prijzen van alcoholtesters lopen sterk uiteen. Zo zijn er testers van 10 euro, 100 euro en zelfs van 1000 euro. Het grote verschil tussen de alcoholtesters is meestal te herleiden naar het type sensor, de bouwkwaliteit en extra opties. Zo zijn er testers die enkel de alcohol in de mond meten, testers die het alcoholpercentage van de lucht in de longen berekenen en apparaten die continu scannen op alcohol. Ook de afwijking van het apparaat is vaak te herleiden naar de  prijs. De duurdere toestellen meten nauwkeuriger en sneller. Daar waar de goedkopere instap alcoholtesters met een grotere afwijking genoegen nemen.

Om de kwaliteit van de testen te waarborgen is het noodzakelijk om eens in de zoveel tijd een alcoholtester te kalibreren. De sensor wordt door het kalibreren gereset en eventuele afwijkingen worden verholpen.

Een ander punt waar u rekening mee moet houden is het aantal testen dat kan worden afgenomen op een set batterijen. Bent u van plan een groot aantal testen af te gaan nemen. Dan is het immers niet wenselijk dat u halverwege het testen uw batterijen moet wisselen. Ook moet u er rekening mee houden dat u voldoende mondstukken heeft. Dit omdat mondstukken, naarmate ze meer gebruikt worden, zullen slijten. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is het wisselen van mondstukken aan te bevelen.

Het kiezen van de juiste alcoholtester is een persoonlijke keuze. Een keuze waarbij de prijs, de afwijking, de bouwkwaliteit en het aantal af te nemen testen een rol kan spelen, meer weten